2014. január 16., csütörtök

Ez itt a mikrohullám



Lencserolád pezsgőmártással



Hozzávalók:
2-3 deci pezsgő
1 deci tejszín
kevés cukor
kevés vaj (ha lehet, házi)
1 csomag lencse
só, bors, babérlevél
fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 tojás
1 csomag rizsliszt
szezámmag
zsemlemorzsa

Elkészítése:
1. A lencsét előző este beáztatjuk, majd másnap sóval, borssal, fokhagymával, egy egész vöröshagymával és babérlevéllel feltesszük főni.
2. Amikor puhára főtt, kevés rizsliszttel besűrítjük.
3. Miután teljesen kihűlt, beleütünk két tojást, teszünk hozzá kevés zsemlemorzsát, kicsi lisztet, hogy sütésnél jól összeálljon a massza.
4. A kis roládokat szezámmagba forgatjuk, majd olajban pár perc alatt ropogósra sütjük.
5. A szószhoz a vajból és a lisztből világos rántást készítünk.
6. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a tejszínt, illetve a pezsgőt. Kevés cukrot, csipetnyi sót és pici borsot teszünk bele, amíg be nem sűrűsödik. Ezzel tálaljuk a roládokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése