2014. január 15., szerda

Mi fu? Tofu!


Mi fu? Tofu!


A 24 éves férfi állítólag rájött, hogy se ideje, se pénze a konyhai műveletek elvégzésére, ezért inkább a jövőben mellőzni akarja ezeket. Mivel enni viszont kell, ezért megálmodott egy löttyöt, ami állítása szerint mindenféle anyagot tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van. Ha ez igaz, és valóban ekkora az érdeklődés iránta, én tényleg nagyon szomorú vagyok. Lehet, hogy ezzel vége a gasztronómiának?



Elmagyarázni a született süketnek azt, hogy milyen a déli harangszó, nagyon nehéz dolog. Véleményem szerint egy olyan embernek, aki pótló folyadékokat agyal ki az ételek helyett, épp ilyen nehéz elmagyarázni a gasztronómia csodáját. Csak azt tudja, milyen megnyugtató és kreatív dolog főzni, aki, mindezt szívvel teszi, ha az ember erőlteti, akkor csak rosszízű, égett, szomorúság ízű és állagú ételek kerülnek az asztalra.

Szerintem főzni úgy kell, mintha minden egyes csipet fűszerünket utoljára tennénk a levesünkbe, mintha minden feltálalt ételünk az utolsó lenne. S, ha valóban így kerül ki minden a konyhánkból, akkor sem itt ebben a földi létben, sem majd Szent Péter előtt nem kell szégyenkeznünk. Mai ételem egy első találkozásra igencsak ízetlennek tűnő alapanyagból, tofuból készült, de higgyék el, némi szenvedéllyel és kis kreativitással isteni ételeket készíthetünk belőle.


  Babos-laskagombás tofupörkölt

 


Hozzávalók:

50 dkg laskagomba

10 dkg fehér bab

1 csomag kemény tofu

vöröshagyma

1 paradicsom

1 paprika

vöröshagyma

só, bors

Elkészítése:

1. A babot előző este beáztatjuk, majd másnap sós vízben puhára főzzük.

2. A gombából hagyományos módon pörköltet készítünk.

3. A tofut kisebb kockákra vágjuk, majd kis olajon arany barnára pirítjuk.

4. A hagymából, paradicsomból, paprikából és pirospaprikából pörköltalapot készítünk.

5. Amikor jó szaftos, belekeverjük a pirított tofukockákat, és kb. 10 perc alatt összefőzzük.

6. Végül a babot, gombát és tofut összekeverjük és még pár percet hagyjuk főni, hogy az ízek összeérjenek. Azért készítjük külön az alapanyagokat, hogy ne törjenek össze! Én galuskával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése